Petita història de la Farmàcia Central

1912

Fundada pel farmacéutic Martí Güell Brunet, fill de Tarragona, que obtingué el títol un any abans a la Facultat de Farmàcia de Barcelona amb 23 anys.

El seu primer emplaçament va ser a la rambla San Carlos (Rambla Vella) núm. 41, xamfrà amb el carrer St Fructuós núm. 5. El 15 Maig demana permís a l’Ajuntament per fer obres i decorar el local, propietat del senyor Josep B. Oliver, advocat d’ofici, i el 6 de juny li és concedit. La tercera setmana de Juny s’inaugura. Va ser un local modernista molt impactant, en aquella època.

21 de Juliol hi ha una nota al diari de Tarragona que diu: “Ayer a las 7 de la mañana, en la rambla de St. Carlos, una anciana de 50 años, llamada Quiteria vecina dels Garidells, al apearse de un carro, cayó con tan mala suerte, que se produjo una herida de pronóstico reservado en el occipucio. Fue conducida a la Farmacia Central, cuyo dueño don Martín Güell Brunet, y el médico don Francisco Veciana, con un celo digno de todo encomio, le prestaron los primeros cuidados”

Seguim amb la història...

1919

El senyor Martí es casa amb Cirila Querol Pasamon veïna d’Isona (Lleida). La seva vida, a partir d’ara, serà la farmàcia i tot alló que tingui a veure amb la vida ciutadana, com són els Castells i la Confraria dels Natzarens.

1939

Es tanca la farmàcia per l’exili del senyor Martí Güell “Martinet”, a França.

1952

S’obre una nova farmàcia al nostre barri, als terrenys propietat del seu pare, el senyor Josep, on anys enrere s’utilitzaven per eixugar l’espart amb el que elaborava les espardenyes pels soldats del quarter. Disposava d’uns taulells de marbre blanc amb potes de fusta, i a la rebotiga, que era molt gran, s’hi feien tota classe de tertúlies al voltant d’una estufa de closques d’avellana.

1971

El senyor Martí mor el 23 d’Octubre, a l’edat de 83 anys i encara despatxant a la farmàcia, li seguí a l’ofici la seva neta Mª del Carme Pons Güell.

1977

Una gran reforma, desapareixen les taules de marbre i les arcades. Arriben els taulells de fusta, les vitrines de disseny i es posen portes metàl.liques.

1993

Apareixen els ordinadors.

2002

Última gran reforma, dirigida per Jorge Aranda. La farmàcia es modernitza i s’expandeix. Els taulells seran més grans i còmodes. L’aparador es modifica, es suprimeix una porta i s´hi incorpora un ascensor

2012

CENT ANYS!!!! Un orgull de seguir al barri Mª Cristina.

Aquest espai web utiliza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top